25/08/2021

L'Occitane en Provence gebruikt bulk in haar winkels!

 

Als gevolg van decollectieve bewustwording wordt de nul-afvalbenadering steeds meer uitgebreid van voedingsmiddelen tot badkamerproducten. Bulk komt nu in de winkels van onze partner L 'Occitane en Provence! Het is met grote trots dat onze nieuwe dienst Bulk for Brands hun team heeft begeleid bij dit geëngageerde project.

 

L'Occitane, dat zich bij de pioniermerken op het gebied van cosmetica in bulk voegde, wilde haar aanpak versnellen in de richting van een deugdzamer verbruik en in het bijzonder de vermindering van afval. Na onze ontmoeting in 2020 op de vakbeurs Change NOW, en na een jaar werk, zijn we erin geslaagd om een oplossing voor bulkdistributie te ontwikkelen die aangepast is aan de behoeften van de cosmetica-industrie en de verwachtingen van het merk, dankzij onze expertise in vloeibare bulk.

Corinne Fugier Garrel , innovatiedirecteur van L'Occitane en Provence, blikt in dit interviewsamen terug op dit avontuur.

Stap 7 Bulk voor Brands project

Waarom wilde je in de bulk gaan?

Corinne Fugier Garrel: Bulk maakt integraal deel uit van de aanpak en de cultuur van ons bedrijf. Bij L'Occitane houden wij rekening met de impact van verpakkingen op onze planeet. Sinds 2008 hebben wij de eco-refill voor 25 referenties, waarmee wij 80% van het plastic kunnen vermijden. Wij willen verder gaan dan deze 80% en grootverpakking is een voor de hand liggende keuze. 

 

Wat waren uw verwachtingen voor het bulkproductontwikkelingsproject?

Corinne Fugier Garrel: Wij waren op zoek naar een betrouwbare technologie die gemakkelijk te gebruiken was door onze verkoopsters en die internationaal kon worden ingezet. Ons merk is zeer aanwezig in Azië, en als wij de consumptiepatronen willen veranderen, moesten wij dit aankoopproces in Azië forceren omdat bulk daar zeer weinig aanwezig is.

 

Waarom heeft u Jean Bouteille gekozen voor uw bulkproject?

Corinne Fugier Garrel: Jean Bouteille is een reeds toegepaste fonteintechnologie, het principe is eenvoudig. Met de lancering van ons bulk systeem in verre landenkonden we het risico niet nemen om technische beperkingen te beheren met een onbewezen technologie. onbewezen.

Portret van Corinne Fugier Garrel, Directeur Innovatie van L'Occitane en Provence
Corinne Fugier Garrel, Directeur Innovatie van L'Occitane en Provence

Hoe is het project verlopen?

 

Corinne Fugier Garrel: Er waren verschillende etappes. De bag-in-box was nieuw voor ons, het was een integraal deel van uw bulk distributiesysteem . Allereerst hebben wij de compatibiliteit van onze producten met de fonteinen getest, want dit is een essentieel punt. We hebben de restitutiesnelheid in de fles gemeten om de maximale hoeveelheid product uit de zak te krijgen.

"We bieden doucheoliën in bulk aan via douchegel, shampoo en conditioner omdat we onze consumenteneen complete bulkroutine willen aanbieden."

Het ontwerp van de automaat werd uitgevoerd met ons conceptteam, dat rekening hield met de technische beperkingen van Jean Bouteille. Het was een gezamenlijke constructie met uw teams om een eco-ontworpen meubelstuk te creëren. U hield rekening met onze problemen van sterilisatie van onze 100% gerecycleerde aluminium flessen.

 

In de prototype-fase konden wij de nodige aanpassingen aanbrengen omdat wij parallel met de filialen werkten om rekening te houden met de beperkingen van hun land, en konden wij in de lanceringsfase met 60 distributeurs in meer dan twintig landen aankomen.

St Refill module geïntegreerd in de Jean Bouteille oplossing voor L'Occitane

Wat zijn je toekomstige bulk ambities?

Corinne Fugier Garrel: De bulkdispensers zullen beschikbaar zijn in meer dan 20 landen met 60 fonteinen. De eerste installatie is op 22 juni in Parijs van start gegaan.

We beginnen met 5 referenties in bulk, en we willen ons aanbod uitbreiden om bulk te ontwikkelen.

Het L'Occitane team staat voor de nieuwe bulk dispenser ontworpen door Jean Bouteille.
De grote merken betreden de bulkmarkt, zoals L'Occitane en Provence
Jean Bouteille heeft een oplossing ontwikkeld voor de grootdistributie van L'Occitane cosmetica
bulk wordt ingezet in de winkels van L'Occitane dankzij de oplossing van Jean Bouteille
Nieuwe L'Occitane en Provence bulk fonteinen ontworpen met Bulk voor Brands service door Jean Bouteille

Welke andere acties onderneemt u op dagelijkse basis om uw milieuaanpak te verbeteren?

Corinne Fugier Garrel: Om ons milieuvriendelijker te maken, werkt het merk L'Occitane en Provence aan een vermindering van de verpakkingen. Wij willen ook de in sommige van onze producten aanwezige toepassingsspatels verwijderen om er een duurzaam accessoire van te maken. Daarnaast werken wij in het algemeen aan Aanstekerverpakkingen die zo herbruikbaar mogelijk zijn, met twee alternatieven, hetzij met een eco-navulling, hetzij aan de bulkfontein.

Als je ons zou aanbevelen na onze coaching, wat zou je dan zeggen?

 

Corinne Fugier Garrel: Het was echt een co-constructie, iedereen kwam met goede ideeën en beperkingen en iedereen heeft daar rekening mee kunnen houden. De eenvoud van de technologie en de robuustheid ervan zijn geruststellend. Jean Bouteille's flexibiliteit om zich aan te passen is de sleutel.

Partnerschap is echt het woord, want we vertrouwden elkaar, het is een huwelijk sinds 2020 dat 1 jaar heeft geduurd, we hebben veel mijlpalengemaakt.

"Je hebt een startup-mentaliteit met wendbaarheid alom, we konden ons aanpassen, er zijn wederzijdse gymnastiek, we konden zien hoe een startup kan rekken met een zeer georganiseerde groep die zijn proces heeft."

Jean Bouteille: Dank aan het hele team voor jullie vertrouwen en inzet! Het was een geweldige uitdaging en ervaring om aan uw project te werken.

Een succesvol bulkproject in samenwerking met onze partners

Onze bulkdispenser is schaalbaar en past zich aan de containers van het merk aan. Wij hebben samengewerkt met het Mobilwood-team voor de structuur van de kast en met het Claranor-team voor de integratie van Ste'Refill, een compacte, autonome standaardmodule voor de sterilisatie van verpakkingen met gepulseerd licht, aangepast aan hervulbare verpakkingen. Deze desinfecterende behandeling is een aanvulling op het door L'Occitane aanbevolen reinigingsprotocol voor thuis, en biedt een uniek extra veiligheidsniveau.

 

Onze benadering van afvalvermindering strekte zich uit tot de keuze van de etiketten van het bedrijf Max Stick. Gewoonlijk belandt de gesiliconiseerde drager van traditionele etiketten in de afvalbak zodra het etiket op zijn bestemmingsoppervlak is gelijmd. Het glassine papierafval woog gewoonlijk 40% van het gewicht van de etikettenrollen. Bovendien laten permanente etiketten vaak resten achter die zeer moeilijk te reinigen zijn. Het gekozen model vermijdt hier elke verspilling van glasvezelpapier, de etiketten zijn siliconenvrij, minder belastend voor het milieu, met een gemakkelijk te verwijderen kleefstof & zonder sporen.

 

Wilt u zich met uw merk inzetten voor een meer verantwoorde en duurzame consumptie? Neem contact op met onze brand manager François MOIGNET!

Bulk cosmetica: L'Occitane fles en de zak na een hervulling