03/09/2021

WeBulk, de bulkmarktplaats, blaast zijn eerste kaarsje uit!

De marktplaats gewijd aan levensmiddelen in bulk vierde op 7 september zijn eerste verjaardag door met brio de mijlpaal van 380 klanten van de kruidenierswinkel te overschrijden! In het begin werd het project bedacht door twee pioniers van de bulk, Sébastien Becker, medeoprichter vanUlterïa, en Gerard BELLET, oprichter van Jean Bouteille. Vandaag verenigt het platform 3.000 referenties in verschillende domeinen, droge voeding, dranken, cosmetica, detergenten, zero waste accessoires... Zoom in op deze wervelende start, die bewijst dat de veranderingen in onze consumptiepatronen steeds sneller gaan!

Wij Bulk de bulk marktplaats co-created door Jean Bouteille en Ulteria

De oorsprong van het WEBULK-project

WeBulk is ontstaan uit onze ontmoeting met Ultérïa. Als bedrijven die al vele jaren actief zijn op het gebied van biologische en bulkproducten, hebben wij een gemeenschappelijk doel: de bulkmarkt structureren en het nulafvalverbruik doen toenemen.

Lees meer over de geschiedenis van Webulk in dit artikel .

Een platform om het leven gemakkelijker te maken voor nul-afval kruidenierswinkels

Achter dit platform, een credo: de "3×0" handel: 0 wegwerpverpakkingen, 0 nutteloze km, 0 voedselverspilling!

Het doel van WeBulk is de plaatselijke handel en de biologische voeding aan te moedigen door debevoorrading van kleine onafhankelijke kruidenierszaken te vergemakkelijken. Daartoe moest een verbinding tot stand worden gebracht tussen hen en de geëngageerde producenten in de regio. Het platform komt tegemoet aan vele uitdagingen.

Wat de bulkproducenten betreft, is de sector nog steeds moeilijk toegankelijk. Voor kleine leveranciers is het inderdaad niet altijd gemakkelijk om zich bekend te maken, detailhandelaars te ontmoeten en hun bestellingen door heel Frankrijk te verzenden. WeBulk is ook een instrument voor producenten om toegang te krijgen tot de bulkmarkt. WeBulk is ook een instrument voor producenten om toegang te krijgen tot de bulkmarkt, dankzij de promotie van hun producten op de site, terwijl zij worden bevrijd van de taak van prospectie in kruidenierswinkels, internetreferenties en logistiek.

Van hun kant verliezen nulkruideniers kostbare tijd door de bestellingen van deze verschillende producenten te vermenigvuldigen. Bovendien konden deze kleine winkels door hun beheer en de omvang van hun bestellingen in verhouding tot hun opslagcapaciteit niet profiteren van de voordelen van het systeem van "centrale inkoop", dat welbekend is bij de fabrikanten.

 

WeBulk's credo voor afvalvrije logistiek

Hoe kan ik bestellen?

Alles wordt in het werk gesteld om het leven van zero waste ondernemers gemakkelijker te maken: 1 bestelling, 1 gegroepeerde gratis verzending, 1 levering voor meerdere producenten. U bent een groothandelaar in bulk en u wilt ook op WeBulk bestellen?

Instructies voor gebruik hieronder:

1️⃣ Maak een account aan op webulk.bio. U kunt dan de prijzen zien en uw eerste bestelling plaatsen.
2️⃣Eenglobaal gratis bedrag van 480 € wordt u aangeboden: de gelegenheid om alle geëngageerde producenten te ontdekken.
3️⃣ Plaats uw bestelling. Binnen 3 dagen ontvangt u een enkele levering met al uw producten. Tijdsbesparing om met uw klanten door te brengen!

Twee groothandelaren in bulk plaatsen hun bestellingen op de bulkmarktplaats WeBulk

Webulk Verjaardag Review

380 kruideniers vertrouwen nu op WeBulk. Het platform telt nu meer dan 110 handelaars met in totaal 3.000 bulkreferenties, gaande van droge voeding tot vloeibare bulk, inclusief cosmetica, detergenten en nulafvalaccessoires voor de keuken en de badkamer. Genoeg om onnodige verpakkingen te verwijderen uit elke kamer in het huis! Het WeBulk-team is zeer veeleisend in zijn selectiecriteria om een kwaliteitsniveau te garanderen aan de kruidenierswinkels die hen vertrouwen.

"De leveranciers moeten allemaalgecertificeerd zijnof in omschakeling naar biologisch, milieuvriendelijk, toegewijd aan nulafval en ethisch onberispelijk. Op de site kunnen "nationale" producten worden besteld die bij de consumenten bekend en gewild zijn, maar ook regionale producten van "lokale" producenten."

Hier vindt u het volledige assortiment van Jean Bouteille producten, zorgvuldig geselecteerd, voor dezelfde prijs als onze bestelsite. Wij bieden ook regelmatig speciale aanbiedingen voor kruidenierswinkels: de laatste? De zomer barbecue werking op onze biologische bulk sauzen.

 

 

Illustratie van WeBulk de e-commerce 3.0 gewijd aan bulk

Eén ambitie: een afvalvrije toeleveringsketen ontwikkelen!

De bulkmarktplaats heeft haar laatste woord nog niet gezegd en is voornemens haar expansie voort te zetten door steeds meer geëngageerde producenten en handelaren te verwelkomen. Op korte termijn wil WeBulk een logistieke basis openen in het westen, en vervolgens, op lange termijn, vier of vijf andere op het grondgebied. Als een product uit een regio plaatselijk wordt verkocht, zal het immers via Bourgondië teruggaan alvorens te worden geleverd. Régis Cao, algemeen directeur, licht in zijn interview deze vooruitzichten voor het platform toe:

"Vandaag de dag zijn er nog veel gebieden te verkennen in bulk: techniek, marketing, hygiëne... Fabrikanten vinden nieuwe producten uit, zoals vaste tandpasta. Jean Bouteille heeft een apparaat uitgevonden voor de verdeling van deegwaren in bulk, zoals jam. En ook de grote detailhandelaren en merken onderzoeken de "bulkisering" van hun producten. Als de markt zich verder ontwikkelt, zal dit ook voor hen een probleem worden... Ons doel is een afvalvrije toeleveringsketen tot stand te brengen. Het principe is om herbruikbare containers te gebruiken om aan kruidenierswinkels te leveren. Zodra de inhoud van de containers is verwijderd, worden ze schoongemaakt en opnieuw gebruikt. Dit jaar heeft het team een Hub Vrac-experiment uitgevoerd in Parijs, met Réseau Vrac, een tiental kruidenierswinkels en een start-up, Petrel. Momenteel evalueren wij de resultaten, zowel uit ecologisch als uit economisch oogpunt. “

Na een proef van vijf maanden met de Bulk Hub is gebleken dat de aanpak goede mogelijkheden biedt: zowel de operationele als de milieuresultaten zijn positief; het Bulk Hub-systeem werkt niet alleen, maar het biedt ook een echte toegevoegde waarde voor het milieu. Het economisch model moet nog worden geoptimaliseerd, maar de feedback van de verschillende betrokken actoren is zeer positief . Wordt vervolgd!

Portret van Régis Cao, CEO van WeBulk
Régis Cao, algemeen directeur van WeBulk

Ze gaan nu via WeBulk...

Onze partners in de grootdistributie getuigen: sinds een jaar kunnen zij dankzij WeBulk hun bestellingen groeperen, hun voorraden vaker aanvullen en nieuwe geëngageerde producenten ontdekken. Door het aantal tussenpersonen te verminderen, beheren zij hun voorraden beter, winnen zij tijd en verminderen zij bijgevolg het afval, de verpakkingskosten en de kilometers die nodig zijn om zich te bevoorraden.

Julie en Laurie - Le bon Endroit Roye

Julie en Laurie - Le bon Endroit Roye

Review van WeBulk bulk marktplaats
Jean Bouteille Vloeibare Bulk bij O Petit Vrac in Amboise

Cindy - O Ptit Vrac in Amboise

Review van WeBulk bulk marktplaats
Jean Bouteille's steun voor de bulksecties van Latitude Vrac in Thouaré sur Loire

Achour - Latitude Vrac in Thouaré sur Loire

Review van WeBulk bulk marktplaats