22/12/2021

Bulkverkoop: aanbevelingen en follow-up

De bulkverkoop blijft toenemen. De ecologische inzet is nog nooit zo aanwezig geweest als aan het einde van dit jaar: COP 26, verzet tegen Black Friday, progressieve start van de presidentiële campagne, mobilisatie van de bulksector... Volgens de laatste studie van het instituut YOUGOV:

  • Meer dan 4 op de 10 Fransen hebben al in het groot gekocht(41%)
  • Voor bulkproducten wenden de consumenten zich hoofdzakelijk tot supermarkten(57%) en biologische winkels(43%)
  • 63% van de Fransen zou de grote merkproducten die zij gewoonlijk in verpakkingen kopen, in bulk willen kunnen kopen

Vandaag ondersteunen wij meer dan 1000 partnerverkooppunten voor hun afdelingen bulkvloeistoffen. Expert zijn kan echter niet geïmproviseerd worden: aangezien bulk voor veel mensen een nieuwe manier van consumeren is, vereist deze afdeling een speciale follow-up. Wij bieden onze klanten onze hulp aan zodra ze geïnstalleerd zijn.

Jean Bouteille begeleidt Biocoop les temps bio Vitrolles voor zijn afdeling bulkvloeistoffen
Biocoop Les Temps bio Vitrolles

De knowhow van onze dienst na verkoop

Na de installatie geniet u van een opvolging op maat en een bevoorrechte relatie met uw commercieel afgevaardigde om de afdeling te versterken en uw aanbod aan te passen .

Niet alleen dat, maar onze dienst na verkoop is beschikbaar en opgeleid om u te helpen het onderhoud en de goede werking van uw bulkfonteinen te garanderen. Wij beschikken over een netwerk van technici in heel Frankrijk, België en Zwitserland.

Ons naverkoopteam Jean Bouteille staat klaar om klanten te helpen bij het beheer van hun grote rekken

Onze gratis diensten voor onze partners

Ons after-sales team is 5 dagen per week bereikbaar op 09 86 21 95 05 of op het volgende adres sav@jeanbouteille.fr. In geval van een probleem staan zij tot uw beschikking voor een diagnose per telefoon of video.

Wij stellen onze klanten ook een toolbox ter beschikking op onze bestelsite om uw dagelijks leven en de afhandeling van de afdeling te vergemakkelijken: u vindt er mededelingen, communicatiekits, affiches, reglementaire documentatie en toegang tot videotrainingen via ons nasales instructiekanaal.

 

Toegang tot de gereedschapskist

Ontdek onze Jean Bouteille toolbox om u te helpen bij het beheer van uw bulkrekken

Om verder te gaan: een onderhoudscontract om uw bulkafdeling in alle rust te beheren

Een goed onderhouden uitrusting is van essentieel belang voor een kwaliteitsvolle dienstverlening aan uw klanten en voor de duurzaamheid van uw uitrusting. Daarom bieden wij verschillende onderhoudscontracten aan die zijn aangepast aan de gekozen bulkoplossingen, met uitgebreide garanties op onderdelen en interventies buiten het contract om.

 

ONTDEK ONZE AANBIEDINGEN

Getuigenissen: zij vertrouwen op onze dienst na verkoop

Atelier Colette heeft ingetekend op het onderhoudscontract van Jean Bouteille

 

 

"Ja, ik ben zeer tevreden over het opvolgings- en onderhoudscontract, ik heb het met nog een jaar verlengd. Voorlopig is het nog niet nodig geweest. Het eerste jaar ging alles goed. Het eerste jaar ging alles goed. Via de telefoon hielp het team me een drukprobleem op te lossen. Bij een andere gelegenheid, toen ik een onderdeel moest vervangen, kwam het team snel tussenbeide. Ik beveel dit vervolg aan, ik denk dat het nuttig kan zijn voor ambulante mensen omdat we onderweg zijn en we de fonteinen dagelijks onderweg verplaatsen."

 

Charlotte, oprichtster van de reizende kruidenierszaak Atelier Colette

 

Au jardin d'alice biomonde heeft ingetekend op het onderhoudscontract Jean Bouteille

 

 

 

"Ik ben zeer tevreden over uw opvolgings- en onderhoudscontract. Het maakt het gemakkelijk, want we hebben een hoop andere dingen te doen als we in de winkel zijn. We hebben het verschillende keren gebruikt. Het verloopt soepel en wordt heel efficiënt beheerd: zodra er een probleem is, grijpt het team in. Ik zou deze follow-up aanbevelen voor de eenvoud die het brengt in ons dagelijks leven."

 

Jeremie en Jessica Bodin, managers vanAu Jardin d'Alice Biomonde

Jean Bouteille werkt samen met Bio-Golfe de Theix voor zijn bulkafdeling

 

 

"Wij zijn zeer tevreden over de follow-up en het onderhoudscontract. Ik geef jullie een gemiddeld cijfer van 9/10 of soms zelfs 10/10! 😉 Het team is altijd zeer reactief en aangenaam. We nemen vaak rechtstreeks contact op met de dienst na verkoop. Zo niet, dan bellen ze ons binnen een uur of een halve dag terug. Het after-sales team kent de producten goed. Ze zijn geduldig en informatief. Ik heb regelmatig een beroep gedaan op uw service, vooral voor het vergeten: nog 1 of 2 verbeterpuntjes en het zal perfect zijn. Wij zijn al 3 jaar geabonneerd op de oublong en al 4 of 5 jaar op de andere bulkfonteinen. Doorgaan met het ontwikkelen van eenvoudige, intuïtieve, lowtech- en weinig ecologische voetafdrukapparatuur. Ik weet dat je hier elke dag aan werkt. Wij werken graag met bedrijven op mensenmaat!

 

Xavier Urien van het Biogolfe Theix-team (Biocoop)

Portret van Adrien, medewerker klantentevredenheid bij Jean Bouteille

Hoe is de service bij Jean Bouteille?

Adrien Lopes: "Bovenal is het een geweldig team, toegewijd aan zijn klanten! Wij begeleiden elke cliënt die dat wenst, en op verschillende mogelijke manieren:

  • Naverkoopcontracten, om het onderhoud en de duurzaamheid van de uitrusting te vergemakkelijken, 
  • de gratis hotline, die vragen beantwoordt van teams in de winkel en hen helpt indien nodig, 
  • interventies indien nodig

De dienst Jean Bouteille betekent ook ondersteuning van winkels die hun aanbod van bulkvloeistoffen moeten ontwikkelen. Of ze nu nieuwe producten toevoegen of hun uitrusting vernieuwen

Wij hebben ook een toolbox opgezet, met video tutorials om onze klanten te helpen de juiste reflexen te hebben. Het is ook een instrument dat permanent beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk is voor de teams in de winkels!"

Adrien Lopes verantwoordelijk voor klantentevredenheid bij Jean Bouteille

Wat vind je leuk aan je opdrachten?

Adrien Lopes: "Wat ik het leukst vind aan mijn dagelijkse werk, is dat geen daghetzelfde is. Elke situatie, elke klant heeft zijn eigen bijzonderheden, zijn eigen manier van werken en zijn eigen behoeften. Dit dwingt ons om flexibel te blijven en ons zoveel mogelijk aan te passen aan de behoeften van de winkels. Tijdens follow-upgesprekken kunnen wij zo ookverbeterpunten vaststellen, nieuwe producten in bulk testen en intern ideeën uitwisselen om onze oplossingen te verbeteren .

Ik begeleid ook bijzonder graag de winkels die sinds de geboorte van Jean Bouteille in bulk werken. Luisteren naar en volgen van deze winkels die een rol hebben gespeeld bij de opkomst van deze consumptiewijze, is van groot belang om het aanbod van vloeibare bulkproducten verder te ontwikkelen. Ik ben deze winkels dankbaar dat zij met ons in zee blijven gaan door hun Jean Bouteille-oplossingen te vernieuwen. "

 

Wat motiveert je in je werk?

Adrien Lopes: "In de eerste plaats gaat het erom bulkverpakkingen vooruit te helpen om elke dag een beetje verder te gaan in de nul-afvalaanpak en om zoveel mogelijk mensen aan boord te krijgen. Om mijn kleine bijdrage te leveren om te voorkomen dat flessen worden achtergelaten in onze natuur of onze oceanen, zijn ze veel beter af in onze huizen.

In het dagelijkse leven betekent dit ookhet ondersteunen van de klanten van Jean Bouteille. Het is belangrijk onze partners te helpen hun oplossingen zo goed mogelijk te onderhouden om ze te bestendigen.

Jean Bouteille is ook sterk geëvolueerd, onze oplossingen worden eenvoudiger en passen zich aan de behoeften van de consument aan. Dit kunnen delen met elk van onze partnerwinkels is essentieel!"